Da li ste srećni, šta vam je potrebno za dobro raspoloženje, utiče li dobro raspoloženje i na koji način na naše zdravlje, zašto smo zaboravili da se smejemo – samo su neka od pitanja za naše sagovornike: nutricionistu i doktora preventivne medicine, prof. Momčila Matića i dipl. ing. poljoprivrede Mariju Pejić. U okviru narodne medicine govorilo o rastaviću i đavoljoj kandži. Sa vama i u toku ove emisije vežba Dušica Pavlović.

Emisija Lepeza zdravlja i lepote u susret letu, ali i povodom Svetskog dana borbe protiv melanoma, raka kože, ugostila je dermatologa u Opštoj bolnici Valjevo, dr Miru Gvozdenović. Ako verujete u sebe i kada vam je najteže i ne odustajete od svojih ciljeva, nagrada za uloženi trud biće višestruka. Zato radite na svojoj duhovnosti, ali na fizičkom zdravlju. Zato je tu za vas Dušica Pavlović.

Svetski dan borbe protiv raka jajnika bio je samo jedan od povoda za razgovor sa ginekologom u Domu zdravlja Valjevo, dr Marijanom Mitrović. Govorimo o lekovitim svojstvima livadskih biljaka – zečjem trnu i limunovoj travi. Motivacija je najbitnija kod fizičke aktivnosti, kako je naci, kako ne odustai od vežbanja, zato je tu sa vama svakog četvrtka Dušica Pavlović, bodi fitnes takmičarka.

O zdravlju mozga i kako ga očuvati razgovaramo sa profesorom Momčilom Matićem, nutricionistom i doktorom preventivne medicine. Postoji li čarobni štapić za besmrtnost? Sačuvati dobro zdravlje do duboko u starosti je moguce ako preventivno i na vreme primenite neke drevne prirodne recepte starih naroda. Kutak za vežbanje je i ovog puta rezervisan za trening sa Dušicom Pavlović.

O organskoj hrani, prednostima i njenoj perspekivi razgovaramo sa prof. dr Momčilom Matićem i dipl. ing. poljoprivrede Marijom Pejić, koja je ujedno i nutricionista i ima master studije organske hrane. U okviru narodne medicine nastavljamo priču uz pomoć kojih namirnica možete pomoci svojim zglobovima na prirodan način, ishranom. Nemojte zanemariti ni vežbanje, jer su vežbe podjednako dobre i za pozitivnu energiju i vedar duh koliko i za kondiciju i lepo oblikovano telo.

Priču o svetom Nektariju i ocu Nektariju Vitalisu, o lepoti čiste duše pune ljubavi oslobođene od svake zemaljske slabosti i pakosti, kao duhovno čedo oca Vitalisa ispričaće nam Natalija Kovačević. Ruski naučnici dokazali da je molitva lek koji Obnavlja ceo organizam, smanjuje stres i pruža sigurnost jer kako su utvrdili vernik udubljen u molitvu potpuno isključuje moždanu koru, a to označava potpunu sigurnost i odsustvo stresa. I tokom ove emisije sa vama vežba Dušica Pavlović.