“Sve nam obećavaju pred izbore, sređivaćemo puteve tamo gde ima mladih ljudi, popravićemo struju…. obećanja i samo obećanja”. Tako listom govore žitelji Sitarica kroz koje nakon svake veće kiše ne prolazi put već rečno korito.

Kažu ovi vredni domaćini da su nas pozvali ne bi li nam preneli svoju muku i da obaveste javnost da će, ukoliko im se put kroz selo u kome ima četrdesetak domaćinstava, puno dece, ovih dana još jedno je na putu, mladih ljudi, ali i starih kojima je dolazak do lekara nemoguća misija, ne popravi, biti prinuđeni da blokiraju put Valjevo – Bajina Bašta sa koga kod mosta na rečici Tari, skreću u Sitarice ili put Valjevo - Loznica.

“ U Sitaricama uz mene ima još desetak mladih momaka, ostali smo na selu da živimo, a nikakve uslove za život nemamo. Godinama nam obećavaju asfalt kroz selo, pisali smo i slali dopise svima – od grada do republike – i dobijali samo obećanja”, kaže mladi Žarko Živković i dodaje da je u Sitaricama pre deset godina rađen put, svake druge godine je dolazilo po nekoliko izvođača, nasipali i presipali, uložena velika sredstva i voda sve nosila, pa jedino prvo rešenje i način je da se kilometar, dva kilometra puta asfaltira.

Sitaričani kažu da su proteklog januara bolesnu komšinicu na rukama nosili čitav kilometar do sanitetskog vozila, da bi joj u Valjevu bila ukazana pomoć, a Dragica Adžić dodaje da joj sina snaju i ćerku, njen muž svako jutru u pola pet vozi na posao obilaznim putavima 6 kilomatara dalje kako bi na vreme stigli na posao u Poćuti i Valjevu i da je zimi još teže, pogotovo što često nestaje struja.

Da su se svima obraćali tvrdi i Jevrem Rakić, ugledni proizvođač kupina i još kaže da kako ko postane predsednik mesne zajednice ili odbornik, dobije asfalt do svog dvorišta čak i tamo gde nema ni 5 kuća i deset ljudi, a u Sitaricama je preko 20 domova i mnoštvo mladih koji još nisu oženjeni ništa, i pita se kako će se oni oženiti i stvoriti porodicu u selu bez pristojnog puta kojim sada jedva može da prodje zaprega. Zbog toga su rešili da će, nakon što obaveste javnost, gradsku upravu i policiju, blokirati put Valjevo – Bajina Bašta.

U Odeljenju za gradjevinsko zemljište i infrastrukturu potvrtdjuju da imaju saznanja o nameri Sitaričana da blokiraju saobraćajnice ukoliko im se put ne sredi ali da za sada po tom pitanju ne mogu mnogo da učine i da eventualno nasipanje potpuno razlokane deonice dužine oko dva kilometra, mogu da obave tek nakon prolaska najavljenih kiša. A, što se asfaltiranja tiče, rukovodilac ovog odeljenja, Branko Vuković kaže da za sada toga neće biti jer narečeni put nije čak uvršćen ni u program za izgradnju tamošnje mesne zajednice, pa se takvom ishodu ne treba nadati.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment