Zbog velikog interesovanja za operaciju katarakte i duge liste čekanja u državnim zdravstvenim ustanovama, Republički fond za zadravstveno osiguranje je potpisao ugovor sa 26 privatnih zdravstvenih ustanova koje mogu da obavljaju intervencije te vrste i to o trošku Fonda.

Zainteresovani za kraće čekanje na ovu operaciju mogu da se obrate valjevskoj filijali RFZO na broj telefona 014/ 222-115 u “Karadjordjevoj” br. 171 ili na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Od direktora ovdašnje filijale RFZO, Milana Vilotića, saznajemo da je zbog velikog pritiska na ortopedsku kliniku “Banjica” u kojoj na operaciju i ugradnju veštačkog kuka čeka 10 000 ljudi, Republički fond zdravstvenog osiguranja je omogućio tim pacijantima, da kuk mogu da operišu i u drugim zdravstvenim ustanovama u kojima je čekanje na dobijanje veštačkog kuka znatno kraće.

Inače, u Valjevskoj opštoj bolnici iz koje se pacijenti takodje upućuju na Banjicu, na ugradnju kuka čeka ukupno 226 pacijanata – 125 za tzv. cemantni kuk i 101 za bescementni veštački kuk pa se operacije zakazuju za 2027. godinu.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment