Zajedničkim presecanjem crvene trake od strane generalnog direktora kompanije Hansgroe, Hansa Jirgena Kalmbaha, ambasadorke Savezne republike Nemačke u Srbiji Anre Konrad i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, otvorena je nova fabrika Hansgroe grup u Valjevu u kojoj trenutno radi manje oko 100 ljudi, dok će na duži rok slavine za vodu i druge kupatilske i kuhunjske sanitarije, u ovoj fabrici proizvoditi 1000 valjevskih radnika.

To je nakon obilaska pogona, uz ostalo rekao i prvi čovek ove kompanije Hans Jirgen Kalmbah, koji je naglasio da je ova fabrika deo globalne proizvodne strategije koja ima za cilj održavanje kratkih i sigurnih lanaca snabdevanja i transportnih puteva.

“Sa našim programom upoznavanja, zaposleni u Valjevu će odmah i sami steći naš Hansgrohe duh, koji nam je svima omogućio ovakav uspeh proteklih godina", istakao je Kalmbah.

“Ovo je značajna investicija sa Srbiju i za Valjevo, pogotovo što će se koristiti održivi izvori energije i značajna pažnja posvetiti zaposlenima”, rekla je ambasadorka Savezne Republike Nemačke u Srbiji, Anke Konrad i potencirala dobru ekonomskju saradnju izmedju dve zemlje.

Govoreći o investicijama, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je naglasio da je Valjevo za samo deceniju dobilo i dobija novi izgled: “U grad na Kolubari došli su strani investitori, na jesen dolazi gasovod, koji će stići i do Krušika, čime će se snatno povećati kvalitet vazduha, brza saobraćajnica Valjevo – Lajkovac i pored problema oko eksproprijacije trebalo bi da bude završena u martu naredne godine” i dodao: “Drago mi je da je Valjevo dobilo iskusnog poslodavca, a Srbija velikog izvoznika. Proizvodi kompanije Hansgrohe nalaze se u najprestižnijim svetskim zdanjima - poput Burdž Kalife, a sada će isti ti proizvodi imati oznaku da su napravljeni u Valjevu." 

U novu porizvodnu lokaciju u Valjevu fabriku za proizvodnju armatura za kupatila i kuhinje, koja je izgradjena za godinu i po dana, Hansgroe je uložila oko 85 miliona evra. Fabrika je izgradjena u industrijskoj zoni na površini od 13 hektara. Tu lokaciju je Valjevo poklonilo državi, a ona nemačkoj fabrici koju je za zaposlenje oko hiljadu radnika Srbija subvencionisala i sa 15.5 miliona evra. Puna zaposlenost očekuje se 2028. godine.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment