U Brankovini će u nedelju 25. juna biti održan 61. Dan malina.

Manifestacija počinje u 10 sati izložbom crvenog zlata, u 11.30 planirano je svečano otvaranje, bogat kulturno umetnički program, proglašenje pobednika i dodela nagrada. Novina u odnosu na prethodne godine je mini gastro fest, na kom će zainteresovani imati priliku da se nadmeću u kuvanju jela u kotliću.

Direktor PSSS Valjevo Svetislav Marković, koja je stalni partner manifestacije ističe da se i pored ovogodišnje nepopularne cene znatan broj poljoprivrednih gazdinstava u valjevskom kraju bavi malinarstvom. On je najavio učešće dvadesetak izlagača i istakao da se trude da prikažu kvalitet pre svega i mlade koji tek započinju bavljenje ovom delatnošću ili one koji uvode nove sorte ili primenjuju nove tehnologije. Nagrade će i ovog puta biti dodeljene u više kategorija, a PSSS organizuje i stručno predavanje.

Tradicionalno, u Brankovini započinje i ciklus Seoskih olimpijskih igara koje će ove godine biti u izmenjenom formatu. Biće dozvoljeno pojedinačno učešće onih koji žele da se oprobaju u tradicionalnim disciplinama: nadvlačenje konopca, klipka, skok u dalj, bacanje kamena s ramena, obaranje ruku, poligon.

Organizator Dana maline je Turističko društvo „Ljuba Nenadović“, pokrovitelj grad Valjevo, a manifestacija se održava i uz pomoć brojnih sponzora.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment