Zahvaljujući Programu humanitarne podrške Evropske komande Sjedinjenih Američkih Država, koji je uložio milion dolara, u Valjevu će biti izgrađen još jedan vrtić, koji će moći da primi do 220 dece.

Svečanom polaganju kamena temeljca za novi objekat pored vrtića Bambi u Naselju Oslobodioci Valjeva prisustvovao je i američki ambasador Kristofer Hil.

Rekao bih da ne postoji važniji nivo obrazovanja od predškolskog. Drago mi je što vidim da ova deca imaju odlične nastavnike u predškolskoj ustanovi, što je za njih veoma važno. Znam da će biti potrebno još više meseci, dok se ovaj projekat završi, međutim, roditelji koji se sada muče da zbrinu decu, treba da znaju da je pomoć veoma blizu, istakao je Hil.

Gradonačelnik Valjeva je uz zahvalnost za dodeljena sredstva istakao da će dugogodišnji problem smeštaja dece u valjevskim obdaništima biti rešen na jesen, otvaranjem dva vrtića prenamenom stare OŠ „Milovan Glišić“, a lista čekanja potpuno eliminisana kada bude gotovo 11 novih prostorija, dogradnjom vrtića „Bambi“.

Više od milion dolara za valjevsku decu je osim materijalne podrške, gest vredan pažnje i zahvalnosti. Radujem se što dobre odnose koje grad Valjevo ima sa institucijama SAD-a, negujemo i unapređujemo. Nakon vredne donacije u vidu sanitetskog vozila i ultrauvuka valjevskoj bolnici pre tri godine i ulaganja u energetsku efikasnost pre samo nekoliko meseci, sada smo saradnju podigli na još viši nivo, rekao je gradonačelnik Gojković.

Inače, Program humanitarne podrške fokusiran je na unapređenje osnovnih usluga za građane Srbije, uključujući ulaganja u obrazovanje u ranom detinjstvu i zdravstvene usluge usmerene na spasavanje života. U okviru podrške američko-srpskom partnerstvu, ovaj program je od 2008. godine obezbedio više od 16 miliona dolara za različite projekte koji su spasli živote i pomogli da se najmlađi građani Srbije pripreme da ostvare svoj potpuni potencijal kao angažovani i produktivni građani"

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment