Prvi upisni krug za srednje škole završen je 3. jula, dok je 5. jul bio rezervisan za drugi upisni krug. Svi učenici u Kolubarskom i Mačvanskom okrugu su već nakon prvog kruga raspoređeni. Kada je reč o popunjenosti mesta, načelnica Školske uprave Valjevo, dr Zorica Jocić kaže da je plan upisa u oba okruga odlično urađen. Ona je posebno istakla da se u Valjevu ovog puta aktivno uključila i lokalna samouprava.

U Valjevu su Tehnička, Ekomomska, Medicinska i Valjevska gimnazija u prvom krugu upisale svu decu. Ni u Poljoprivrednoj školi ni jedno odeljenje neće biti rasformirano. Ostalo je nekoliko slobodnih mesta za smer poljoprivredni tehničar i na još nekim obrazovnim profilima. U Medicinskoj školi povećali smo broj odeljenja na sedam i svih 210 mesta je popunjeno u prvom krugu, kaže dr Jocić i napominje da ni u ostalim opštinama Kolubarskog i Mačvanskog okruga neće biti rasformiranih odeljenja.

Zbog zdravstvenih razloga osam učenika sa područja Kolubarskog okruga, završni ispit polagaće 16, 17. i 18. avgusta, koji će nakon toga biti i raspoređeni prema broju osvojenih poena i željama.

Govoreći o daljim planovima, načelnica Školske uprave Valjevo je naglasila da nema prekida rada u institucijama, pa će se tokom leta formirati odeljenja odeljenja u osnovnim školama i raditi na načinu finansiranja.

 

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment