Prethodnih sedmica organizovani su konsultativni sastanci kako bi se utvrdilo oko kojih pitanja je moguća i kakva saradnja opozicije u Valjevu. Ovo je saopšteno na konferenciji za medije GrO POKS-a Valjevo.

Kako navode, predstavnici POKS-a učestvovali su na tri sastanka, na kojima su se mogle čuti razne inicijative, od toga da se pravi jedinstvena lista na budućim lokalnim izborima, do toga da se organizuju protesti u Valjevu kao podrška protestima u Beogradu.

Prema rečima Marije Ilić, GrO POKS-a Valjevo je za sada prihvatio nekoliko oblika saradnje sa drugim opozicionim partijama.

„Dogovor o međusobnom uvažavanju i nenapadanju, jer princip našeg delovanja je da ne napadamo bilo kog učesnika u javnom i političkom životu Valjeva. Prihvatili smo kao racionalno i korisno udruživanje oko buduće kontrole izbornog procesa. Za nas je apsolutno neprihvatljiva jedinstvena lista svih opozicionih grupacija i to se neće menjati do izbora“, navela je Ilićeva i istakla da ne prihvataju ideju organizacije zajedničkih protesta. Nju su, kako je rekla, odbacili jer su masovni protesti u Beogradu krenuli zbog problema koji su se desili u tom gradu i veruju da će se tamo i rešiti.

Sledeće sedmice, kako je najavljeno, biće održan sastanak na kom će biti utvrđene tačke koje će biti ponuđene svima koji su do sada učestvovali u pregovorima. Tada će biti poznato šta je prihvatljivo za sve i koje su stranke to potpisale, a o čemu će javnost biti obaveštena.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment