Kosara Antić Sarić, se nakon 59 godina boravka u belom svetu, a najduže u Americi vratila u svoje Valjevo gde je pre par dana napunila 102. rodjendan i tako postala naša najstarija sugradjanka.

Svoje priče i sećanja često prenosi prijateljima, korisnicima Doma za stare “Kolubara OMNI” Premium, u kojem je i sama smeštena i gde je doživela nemalo iznenadjenje što joj ga je priredio menadžment Doma, uz prigodan program, obeleživši njen 102 rodjendan. U prisustvu najmilijih - ćerke koja je tim povodom došla iz Amerike i unuka što živi u Švedskoj, brojnih prijatelja, te osnivača i vlasnika “Kolubara OMNI” Premiuma, porodice Krstić, Kosari su mališani iz obdaništa Pinokio, prigodnim programom čestitali rodjendan. Nakon toga smo slavljenicu zamolili za nekoliko reči. Slabije čuje ali je kao i uvek nasmejana i raspoložena:

“Srećna sam što sam u mom Valjevu i prezadovoljna Domom čiji sam korisnik i nisam se ni malo pokajala što sam došla ovde iako sam mogla da biram gde ću da živim. Iz Valjeva sam otišla najpre u Egipat sa svojim mužem, da bih se na kraju skrasila u Kaliforniji. Ipak moje Valjevo me je uvek vuklo i rešila sam da se vratim”, kaže Kosara koja je nedavno postala i najstariji član Gradske biblioteke i dodaje da mladima preporučuje da rade jer konstantan angažman čoveka održava u životu i da se nikakvog posla ne treba stideti.
Kosara iza sebe ima i četiri braka:

“Prvi put sam se udala iz inata, drugi put iz ljubavi, treći put da bih ćerku iz drugog braka sa glumcem Ratkom Sarićem, zadržala u Americi, a četvti muž mi je “zapržio čorbu”, priča kroz smeh.

Veliko iznenadjenje povodom 102. rodjendana, Kosari je priredio vlasnik Doma za stare “Kolubara OMNI” Premium, Teodosije Krstić koji je i organizovao proslavu i na rodjendan došao sa celom porodicom:

“Srećan sam bezmalo kao i naša slavljenica, jer uvek je lepo videti nasmejana lica i to potvrdjuje moju ideju da ovo zdanje koncipiramo ne samo kao starački dom, već i kao mesto puno ljubavi i najdraže bi mi bilo da se u Domu dogodi i svadba. Zašto da ne, jer ipak je ljubav najvažnija”, kaže Krstić.

Potvrdjuje ove reči i naša slavljenica i priča da je doživela ove godine, pe svega zahvaljujući osmehu, kojim je česeto prikrivala i teške životne situacije, te ljubavi koju je svima pružala i navodi da ne postoji osoba sa kojom ne govori. I to je recept za dug život, tvrdi Kosara. Neme razloga da sumnjamo u njene reči, jer vedrinom kojom zrači i optimizmom, već sada se sprema da obeleži i 103. rodjendan.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment