U obdaništu “Vidra” svečano je obeležen Dan Predškolske ustanove “Milica Nožica”. Čast da pripreme prigodan program imali su predškolci vrtića “Naša radost”.

“Obeležavamo 59. put Dan ustanove. Naime, vrtić “Zvončić” je napravljen 1964. godine, podsetio je direktor Predškolske ustanove “Milica Nožica”, Milan Radović i dodao da je kao i do sada, praksa da tim povodom deca spreme prigodan program.

I ove godine na Dan ustanove govorilo se i o proširenju kapaciteta, kako bi se rešio višedecenijski problem velikog broja dece koja ostaju neupisana u vrtiće.

Rad se mesmetano odvija u 12 objekata kojima raspolaže Predškolaska ustanova. U devet vrtića u gradu i dva prigradska u Valjevskoj Kamenici i Brankovini boravi 2.500 dece. Funkcioniše i velika centralna kuhinja. Rezultati ovogodišnjeg konkursa za upis u obdaništa biće objavljeni 1. juna. Zamolio bih roditelje za strpljenje, jer se nadamo da će, prostorom stare šeste škole biti rešene liste čekanja u ovoj školskoj godini, istakao je Radović.

Obeležavanju Dana Predškolske ustanove prisustvovali su predstavnici grada Valjeva, Eparhije valjevske i brojni prijatelji i saradnici Predškolske ustanove.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment