Poljoprivreda je uz turizam jedan od najvažnijih razvojnih prioriteta Mionice. Pod pokroviteljstvom opštine u Kulturnom centru je za mioničke poljoprivrednike organizovano predavanje o razvoju mlekarstva. Predavanje je održao doktor biotehnologije Dragomir Jeremić, nekadašnji profesor na Univerzitetu u Beču.

Takođe, svim učesnicima besplatno su uručena i rotaciona svetla i trouglovi od Saveta za bezbednost saobraćaja Mionice.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković ocenio je ovo predavanje kao veoma korisno za poljoprivrednike.

Naš kraj je poljoprivredni kraj. Agrarom se bavi trećina Mioničana. Imamo 1.960 gazdinstava. I zato moramo ulagati u poljoprivredu. Kroz programe koje opština realizuje, a uz pomoć Ministrstva poljoprivrede opredeljeno je 16.8 miliona dinara za podsticaj i razvoj poljoprivrede u opštini Mionica, rekao je Janković.

Doktor biotehnologije Dragomir Jeremić govorio je o mogućnostima i potencijalima unapređenja mlekarstva kroz primenu novih tehnologija i drugačiju, poboljšanu ishranu.

Siguran sam da će današnje predavanje pomoći našim mlekarima da unaprede svoju proizvodnju. Nastojimo da organizujemo što više predavanja za naše poljoprivrednike kako bismo implementirali sve nove tehnologije i metode. Samo ove godine 20 mladih poljoprivrednika iz Mionice je dobilo je po 1.5 miliona dinara za razvoj poljoprivrede, kazao je Janković.

Opština Mionica je u poslednje tri godine uložila 20 miliona dinara za jačanje i unapređenje poljoprivrede i seoskih domaćinstava. U istom periodu, mionički poljoprivrednici su ostvarili pravo na više od 116 miliona dinara kroz programe resornog ministarstva.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment