Zbog povoljnih vremenskih prilika, operativa valjevskog vodovoda obavljala je radove na rekonstrukciji i izgradnji vodovodne mreže do poslednjeg dana prošle gpodine. Nakon dvomesečne pauze, u januaru i februaru, gradjevinska sezone je u punom jeku pa se nastavlja izgradnja mreže u Žabarima, a počela je i rekonstrukcija vododvoda u Vukovarskoj ulici te izgradnja mreže na deonici Pričević - Beomužević.

To je potvrdio direktor JKP “Vodovod Valjevo”, Ivan Filipović, koji je istakao da se završava izgradbnja vodovodne mreže u Žabarima ukupne dužine 7 kilometara, a radi se i na postavljanju cevi na deonici Pričević – Beomužević u dužini od 1500 metara. Planom rekonstrukcije vodovodne mreže predvidjeno je da se krene se obavljanjem radova na jednom kraku Kalemegdanske ulice koji nije uradjen prošle godine, potom u Ulici Laze Lazarevića, 6. Ličke, Grmečke, Zlatiborske, Vukovarske, dok će se u drugoj polovine godine rekonstruisati vodovna mreža u Jezerskoj i Zemunskoj ulici.

Grad je za iz budžeta za rekonstrukciju mreže izdvojio 32 miliona i devetstotina hiljada dinara, što je nešto više para nego u 2022.

“Samo poskupljenje vode prošle godine ne nije značajno popravilo finansijsku situaciju u ovom javnom preduzeću mada mu je pomoglo da ostane na nogama, ali je zato naplata potraživanja od višegodišnjih dužnika značajno poboljšala krvnu sliku ovog preduzeća, pa je tako protekla godina završena sa 13 500 000 u plusu, od čega je polovina vraćena na račun osnivača, dok je prostalih 50 procenata utrošeno na “pokrivanje” gubitka Vodovoda iz prethodnih godina”, kaže Filipović.

On dodaje da će Vodovod u ovoj godini znano veću pažnju pokloniti čišćenju i održavanju fekalne i kišne kanalizacije, pogotovo što se očekuju kupovina novog, specijalnog vozila za te potrebe. Inače, u voznom parku ovog javnog preuzeća, najmladje vozilo je 2006. godište.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment